Alternate Text

Tüketici aç kalmakdan üretici malını satamamakdan korkuyor.


Dünyayı saran Corona virüsünün etkileri git gide artıyor. Dünyada artık bir devrim  oluşmuştur, ülkemizde bu  devrime  ayak uydurmaya çalışıyor. Corona virüsün bize öğrettiği en önemli  durum, gıdanın nasıl stratejik bir güç oldugudur. Ülkeler bundan sonraki stratejilerini daha çok tarım odaklı yapacaklardır. Ülkemize  bakacak olursak  bazı şeyleri kavrayamayan bir cenah var. Büyük şehirlerdeki 2 günlük soğaka çıkma yasağı bizlere göstermiştirki insanlar aç kalma korkusu yaşadıklarıdır.
 
Marketlere  akın akın koşan insanlar sağlıklarını düşünmeden  market raflarınıa saldırdırlar fırınlarda sıra  oldular belkide yanlış alınmış karar virüsün daha hızlı yayılmasını sağlayacaktır. Neden bu karar alındı insanların kurallara uymadığında hafta sonu gezmelerini engelmek içindi. Teblig zamanı harici doğru bir karardı, burda vatandasın pskoloji  iyi bakmak lazım isteselerdi evlerinde poca, ekmek, makarna ile  bu iki günü doldurabilirlerdi bunu düşünmek yerine  sosyal mesafe aşarak dip dibe alış verişi tercih etti. Bu korkunun aynısınıda gıdayı üretenler yaşıyor.
 
Üreticinin durumu şuan tam bir muamma  yıllarca önümüzü göremezken  şimdi yarınımızı göremiyor olduk. Üretti sütü gelip sanayici alacakmı, hayvanı kestirecek mi korkusu tüketiciye göre az olsada  insanlar bu korkularla yaşamaya başladı. durum daha çok kaotikleşmeden tarım bakanlığı  insanların aklındaki soru işaretlerini kaldırarak onları rahatlatmalıdır.
 
 

Üreticinin kurban bayramı belirsizliği

 
Ülkemizde farklı hayvancılık modelleri var  bunlardan biride kurban  besisi. Pazarların kapandığı ulaşımın  engellenği bu zaman zarfında  besledikleri kurbanları nasıl satacaklar. Kurban hayvanları alınırken ve satılırken farklı bir  fiyat ile alınıp satılır. Tarım bakanlığının birliklerin  en kısa zamanda buna açıklık getirmesi lazım hem tüketici ibadetini yapsın hem üretici malını satsın.




Henüz yorum yok.